19 Şubat 2013 Salı

Gelinlik seçiminde düğün yerinin önemi

Merhabalar, bugün sizlerle düğün tiplerine göre gelinlik modelleri, kumaşları ve tarzları üzerinde konuşmak istiyorum. Bir gelin adayı için düğün töreninin en önemli öğelerinden biri elbette ki gelinlik… Gelinlik seçimimizde birçok etken işin içine giriyor. Gelin adayının fiziksel özellikleri, zevkleri ve yaşam tarzı, kültürel çevresi, ekonomik durumu bunlardan önemli olan birkaçı. Gelinliğimizin modeline karar verirken göz önüne almamız gereken unsurlardan biri de düğün mekanımız. Gerek konsepti tamamlamak açısından, gerekse gelinin rahatlığı açısından gelinlik seçimimizi yapmadan önce düğün yerimizi göz önüne almamız son derece önemli. Toplumumuzda büyük oranda tercih edilen düğün çeşitlerine baktığımızda otelde balo salonu düğünü (ya da genel olarak salon düğünleri), havuz başı düğünler, kır düğünlerine rastlamak mümkün. Bu listeye davetli sayısının az olduğu evde yapılan yemekli törenler/kokteylleri de ekleyebiliriz. Bu yazıda hangi düğün türüne ne tür gelinliklerin uygun olabileceğini ele alacağız. Öncelikle belirtmek gerekirse elbette gelin adayının mutlaka düğün konseptine uygun gelinlik seçmesi gibi bir kural ya da sınırlama olmamakla birlikte özellikle gelinin rahatlığı açısından çeşitli önerilerde bulunmak mümkündür. 

Balo salonlarında ya da diğer salon düğünlerinde gelin adayımız daha ağır, tok kumaştan yapılmış, kuyruklu veya kabarık gelinlikleri seçmekte özgürdür. Gerek mekânın genişliği, gerekse hava sıcaklığının kapalı alanlarda ayarlanabilmesi açısından gelin adaylarını bu tür gelinlikler rahatsız etmeyecektir. Gelin adayımız salon düğününde saten, ipek gibi tok kumaşlar kullanılarak oluşturulmuş balo tipi gelinlikleri tercih edebilir. Elbette tüller yardımıyla kabartılmış ve dantel detaylara sahip a tipi gelinlikler de bu tür düğünlere uygunluk sağlayacaktır. 



Havuz başı düğünü tercih eden gelin adayımızın öncelikle rahatlığı açısından çok ağır olmayan kumaşlar kullanılarak dikilmiş, güzel düşünülmüş detaylara sahip bir gelinlik giymesi yararına olacaktır. Bu noktada gelin adayımızın kaçınması gereken gelinlik türü özellikle ağır, çok uzun kuyruklu veya çok kabarık olanlardır. Düğünün (büyük olasılıkla) yaz mevsiminde olması, havuz başı düğünlerde masaların büyük ve genellikle birbirine fazla yakın olması ve havuz başı düğün konseptinin gereğince rahat ve hafif bir gelinlik gelin adayları için ideal olacaktır. Tül veya dantel detaylarla zenginleştirilmiş a tipi gelinlikler, balık etekli gelinlikler, kraliyet tipi gelinlikler ya da tüp tipi gelinlikler havuz başı düğünler için idealdir. 



Kır düğünü yapmayı planlayan gelin adaylarımız da tıpkı havuz başı düğününde olduğu gibi hareketlerini kısıtlayabilecek ağır gelinlikleri seçmemelidir. Özellikle uzun kuyruklu gelinlik seçimi yaptığı takdirde gelinliği zeminden dolayı kirlenebilir. Kır düğünü gelinleri romantik çizgilerde, tüller ve çiçeklerle zenginleştirilmiş gelinlikler tercih edebilir.   Özellikle kraliyet tipi gelinlikle ve a kesim gelinlikler kır düğünü için uygun olacaktır. 



Kalabalık olmayan ev içi yemekli törenlerde ya da kokteyllerde ise gelinlerimiz için en uygun modellerden biri balık etekli gelinliklerdir. Elbette ağır, çok uzun kuyruklu bir gelinlik seçmek, hareket rahatlığı açısından gelinlerimizin aleyhine olacaktır. Bu tür törenlerde kraliyet tipi, tüp tipi ya da balık etekli gelinlikler seçmek mümkündür. Elbette uzun kuyruklu olmamak kaydıyla a tipi gelinlikler de konsepte uygun olacaktır. 



Herkese mutlu ve stressiz düğün hazırlıkları ve mükemmel bir düğün diliyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder