8 Kasım 2012 Perşembe

Tariflerim I

Yemek yapmayı ve sofra düzenlemeyi çok severim. Bu bölümde sizlerle en sevdiğim tarfileri paylaşmak istiyorum...


İlki fırında karnabahar... Çok lezzetli ve çok hafif...

Tarifi Sibel'in Kahvesi adlı bir blogdan düzenleyerek aldım.


Malzemeler:

(4 porsiyon için)

- 1 karnabahar
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 yumurtanın sarısı
- Tuz
- 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

Yapılışı:

1. Öncelikle karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayın. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

2. Bir tencereye kaynar su doldurup tuz ekleyin, karnabahar çiçeklerini suya koyup kapağını kapatarak 8-9 dk kadar haşlayın. 

3. Ufak bir tencerede yağı eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun. (Beşamel sosun topaklanmaması için yağın un miktarından daha fazla olması gerekiyor.)

4. Sütü ekleyip çırpıcıyla sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra sosunuza yumurta sarılarını ekleyip iyice çırpın. En son tuzu ekleyin.

5. Haşlanmış karnabaharları süzgece çıkarın, suyunu süzdükten sonra borcama alın. Üstüne sosunuzu kaşıkla dökün. Rendelenmiş kaşarları serpiştirin. Fırına verip üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ..


.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder